v roce 2007 - mestska knihovna egona hostovskeho

Přejít na obsah

Hlavní nabídka

v roce 2007

Akce knihovny > Proběhlé akce

Proběhlé akce knihovny v roce 2007



Setkání minikroužků - Náchod 2007
   

Den pro dětskou knihu - prosinec 2007
   

 
 

Čas se otočil po dvanácté a do konce roku zbývá pár dní. Prosinec v městské knihovně byl pestrý a zajímavý. Patřil z velké části dětem: častým setkáním, společným čtením, vyprávěním a nasloucháním.
Den pro dětskou knihu  proběhl v sobotu 1.12. a vyhlásil jej Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky. Nejmladší čtenáři a malí budoucí čtenáříčkové se sešli v oddělení pro děti a celé dopoledne byli účastníky kouzelného světa pohádek. Oblíbený malíř a spisovatel Josef Lada (17.12.1887-14.12.1957) přišel i s kocourem Mikešem a jeho vyznání je i v dnešních dnech hluboce pravdivé a lidské:
„Spisovatel a malíř, malíř a spisovatel. Obracejte to, jak chcete. Sám věřím jen v silné prožitky mládí, dobré lidi, citlivá srdce a věrnou lásku.“               (Kronika mého života)
Ve středu 5. prosince se usadilo v hronovské knihovně víc než čtyřicet polských a českých dětí. Tomuto setkání předcházela 16.11. návštěva českých dětí v polské knihovně v Kudowě-Zdroji, společným motivem bylo sté výročí narození švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové. Soutěžilo se ve znalostech o oblíbených dětských hrdinech z knihy Děti z Bullerbynu, vystřihovalo se a kreslilo. V obou knihovnách čekala na děti příslušná výzdoba, v té polské dokonce krásné panely švédských statečků, kde postavy a postavičky příběhu žily. Otázky připravily knihovnice obou knihoven, tlumočení nebylo příliš náročné a porozuměl každý, stejně jako pohádkové hře v podání polských dětí.
Mikuláš a čert s pytlem dorazili k všeobecné radosti, všechny děti dostaly sladkou výslužku.    K chuti přišla česká vánočka, mikulášský čaj a všechny perníčky, které děti s nadšením ozdobily. Obě party měly s sebou flétny a tak pod vánočním stromem zazněly polské i české koledy. Děkujeme manželům Joudalovým za ovoce, které dětem k Mikuláši darovali.
Od konce listopadu probíhala v knihovně mikulášská a vánoční prodejní výstava. V prodeji byly krásné perníčky, kouzelné svíčky, obrázky s hronovskými motivy Josefa Smoly.
Knihu Jan Špáta si již zakoupila řada zájemců a pod vánočním stromkem určitě obdarované potěší. Koupit si ji ještě můžete i vy, tak jako ostatní regionální publikace.

Ve  čtvrtek 17. ledna 2008  vás bude čekat svět pyramid a faraónů v podání Ondřeje Valáška. Přednáška  EGYPT začíná v 17,30  v čítárně městské knihovny v 1. patře. Doplněna bude barevnou dokumentací na plátně. Vstupné činí 30,- Kč.

Vánoční provoz: Městská knihovna bude přístupná v obvyklou provozní dobu do čtvrtka 27.12. včetně soboty 22.12. V oddělení pro děti a mládež končí letošní provoz ve čtvrtek 20.12.2007.
Knihovna bude UZAVŘENA pouze v sobotu 29.12. a v pondělí 31.12.2007.
Provoz obou oddělení bude znovu zahájen ve čtvrtek 3.ledna 2008.

Všem svým čtenářům a návštěvníkům přejeme pevné zdraví, sílu na překonávání životních překážek, odvahu a optimismus v každý den roku 2008. U nás vždy najdete ochotu vyhovět vašim přáním a úsměv jako bonus.    Ten nikoho nic nestojí a tak se na sebe pojďme více usmívat a všem nám bude    lépe na světě.
                                                                                                                     Vaše hronovské knihovnice



České a polské děti v polské knihovně 16.11.2007
 
 
 

 

Polské a české děti v hronovské knihovně
 
 
 
 
 
 





Vítáme vás zpátky, čtěte tyto řádky…..

Horké léto za sebou potichu přivřelo dveře a babí, krátké léto máme již také za sebou. V knihovnách se rozběhl s nástupem žáků a studentů obvyklý rušný provoz, ostatní veřejnost se ráda vrací ke svým přátelům knihám.                                                  

Od  1. do 6. října 2007  proběhne v českých knihovnách již po jedenácté  Týden knihoven.  Tradičně jej vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků, jehož členem je i knihovna v Hronově. Knihovnický happening bude letos v Plzni, pravidelně se na něm setkávají zástupci mnoha veřejných knihoven. V pondělí  1. října  začínáme  Velkým říjnovýmspolečným čtením  (VŘSČ): čteme  Děti z Bullerbynu  švédské autorky Astrid Lindgrenové, od jejíhož narození uplyne 14. listopadu 100 let.    Číst se bude nahlas a každý návštěvník se od 9 do 17 hodin může zapojit.
Letošním mottem této celostátní knihovnické události je „knihovnická bašta“. Představme si baštu vzdělanosti, nebo také dobré pochutnání. Tady je náš „jídelní lístek“ a vy si sami vyberte, na co máte chuť.
Od pondělí  1.10.  vás čeká bohaté „menu" v Burze knih a časopisů.  Ceny jsou příznivé, výběr veliký. Burza bude probíhat po celý říjen, v případě zájmu ještě v listopadu.
Po tři středy
3., 10. a 17. října  máte možnost zalistovat    Internetovou kuchařkou.    Vždy
od 9
11 hodin  se pro vás rozsvítí monitory počítačů a vy se naučíte, jak se brouzdá internetovou sítí.    Kurz je  zdarma, neváhejte, přece se nedáte zahanbit svými vnuky!
Náramným dezertem určitě bude přednáška vášnivých cestovatelů, fotografů a autorů cestopisných knih    Lenky aVáclava Špillarových.  Loni nás okouzlili Havajskými ostrovy (škoda, že vás přišlo pouze osm!!!), letos to budou nádherné  Národní parky amerického středozápadu.  Ve  čtvrtek 4. října v 17,30    k nám určitě přijďte,  nebudete zklamáni.
Neuvěřitelná Indie  s mladým cestovatelem  Ondřejem Valáškem   na    vás čeká ve  čtvrtek 18. října opět v 17,30.Vstupné na přednášky činí 30,- Kč.
Roční členství  ZDARMA  získají malí i velcí  noví  čtenáři, kteří se zaregistrují od  1. do 6.  října.    Zapomnětlivým přijde vhod  AMNESTIE, což znamená odpuštění sankčních poplatků.
Je podzim, je čas dovědět se něco nového. Vyberte si z našeho říjnového jídelníčku a přijďte. Nudit se určitě nebudete a získané informace obohatí váš život.

                                                                                                                                     Jaroslava Vítová

Týden knihoven - Velké říjnové společné čtení
 

Příběh Karla Čapka -přednáška pro žáky 9.tříd
 
 
Americké národní parky - manželé Špillarovi
 
 
Podzimní knižní trh - Havlíčkův Brod
   

 
 
S Ondřejem Valáškem po neuvěřitelné Indii
   


„Lidé jsou zaměřeni k všedním starostem i radostem a vědci studují docela jiné, odtažité věci, ale někdo už by se měl zamyslet nad tím, že čas se zkracuje. Den je kratší, než dříve, měsíc následkem toho také a rok uteče jako voda. Toho dříve nebylo. Také roční doby jsou pomíchány pokud jde o charakter. Jaro bylo jaro, v létě bývala parna, v zimě pak sníh. Tento začal příjezdem Martinovým na bílém koni a ležel pak na svazích mého rodiště až do předjaří. Dnes ne. Dnes přijíždí Martin na zabláceném mopedu, sníh padá už jen v pohádkách a když má nastat jaro, přijde mráz a pomrznou květy. Věda vytlačila pranostiky a příroda se mstí“.
                                                    (  S trochou nadsázky napsal Miroslav Horníček)

Vánoce již přešlapují za dveřmi a nakupování dárků k nim patří. Některé objevíte při návštěvě knihovny, neváhejte tedy a přijďte.
Kromě knih z nakladatelství Bor máte možnost koupit si u nás obsáhlou publikaci Martina Štolla  Jan Špáta, která vyšla k nedožitým 75. narozeninám našeho    uznávaného kameramana. Kniha stojí 350,- Kč a jistě bude patřit k dárkům nejmilejším. Příjemnou pozorností vašim blízkým i přátelům určitě bude nástěnný kalendář na rok 2008 plný malovaných perníčků paní Mirky Mrázové. V prodeji je za 150,- Kč.
Od  pondělí 26. listopadu  si přijďte vybrat  mikulášské a vánoční perníčky. Před svátkem sv. Mikuláše uděláte radost svým dětem, vnukům a všem, kdo rádi mlsají. V prodeji budou i vánoční svíčky, obrázky Josefa Smoly a další drobné dárky.

Upozornění: V sobotu 17. listopadu 2007  bude knihovna vzhledem ke státnímu svátku České republiky UZAVŘENA.

                                                                                                                                        Jaroslava Vítová




Knihovnické události

Městskou knihovnu navštěvují pravidelně všechny generace našich spoluobčanů. U čtenářů dříve narozených to není neobvyklý jev, malé čtenáře však vítáme s nadějí, že se pro ně regály s pestrým výběrem literatury stanou životní samozřejmostí.
Mezi pilné nejmladší čtenářky patří Káťa Hornychová a Renatka Topolnická, žákyně 2. třídy základní školy v Hronově. Od slavnostního pasování na čtenáře v červnu loňského roku je v dětském oddělení najdete velmi často. Tiše jako myšky prožívají svá dobrodružství s hrdinkami a hrdiny knih a jejich dětský svět tak získává pevné základy v oblasti komunikace a vědění.



Druhý květnový den přišel do základní školy sám J.A.Komenský. Dnešním žákům odpovídal na otázky, které našel v jejich osobních dopisech:…“jaká je a jaká by neměla být dnešní škola, jací jsou učitelé a jací jsou žáci…“. Mgr. Michal Klimeš všechny otázky zodpověděl a vrátil se zas do své doby, kdy    pedagog i škola sama znamenali respekt a úctu u svých žáků.
Ve středu 16. května se vydaly české děti do Kudowy-Zdroje, aby se v městské knihovně setkaly s polskými dětmi. Na programu bylo povídání o pobytu J.A.Komenského v polském Leszně v době jeho exilu. Po občerstvení následovala exkurze do muzea hraček. Návštěva mini-zoo a muzea starých řemesel v polské Czermné zakončila zajímavou expedici dětí obou partnerských měst.
Ve středu 13. června se žáci hronovské školy se dvěma knihovnicemi vypravili do Náchoda, kde se konal již devatenáctý okresní minisjezd čtenářských kroužků. Program připravila městská knihovna tamtéž. Část setkání probíhala v novém dětském oddělení, část pak v terénu při zdolávání různých disciplín. Motivem klání byla „Ronja, dcera loupežníka“ švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové. Nikdo neodešel s prázdnou a naše děti reprezentovaly velmi dobře školu i město Hronov.
V pátek 15. června zavítal do hronovské knihovny kouzelník (Jaroslav Škop). Přivítal nové nejmladší čtenáře prvních tříd a s kouzelnou hůlkou pronesl zaklínací formuli. Děti svůj slib knihovně potvrdily podpisem do kouzelné knihy a získaly tak čtenářský průkaz na 1 rok zdarma. Součástí slavnostního programu bylo pohádkové povídání, malé hádání a soutěžení. Obě třídy se na závěr vypravily ke stromu pohádek do Jiráskových sadů a společně jsme si všichni zazpívali. Třetí pasování proběhlo za krásného počasí a my věříme, že své nové čtenáříčky budeme u nás potkávat pravidelně.
Poslední červnovou akcí pro mládež bylo vyhodnocení soutěže k výročí Josefa Čapka. Stalo se tak ve středu 20. června a v knihovně se sešly děti 3. a 5. třídy hronovské ZŠ. Po hádankách a čtení literárních prací si děti mohly vyzkoušet chůzi na chůdách a také tvoření s hlínou. Přihlížela a pomocnou ruku laskavě nabídla paní Monika Bohadlová z Domina.

                                                Krásné léto všem dětem i dospělým přejí hronovské knihovnice.

V celostátní distribuci vychází měsíčník GRAND BIBLIO, časopis pro širokou čtenářskou veřejnost. Je zaměřen na oblast knižní kultury. Přináší zpravodajství z činnosti knihoven a nabídky jejich služeb, informace o tvorbě knih, jejich produkci, prezentaci a prodeji. Nabízí rozhovory se současnými autory a dalšími osobnostmi společenského života.
Časopis vychází vždy koncem měsíce a je volně (zdarma) k dispozici v každé městské knihovně. Neváhejte a přijďte si k nám pro každé nové číslo.

Knihovna bude v červenci a srpnu otevřena v obvyklou provozní dobu. Uzavřena bude o sobotách a prázdninový provoz má oddělení pro děti a mládež: (úterý, čtvrtek: 12,30 16,00 hodin).

Sobotní provoz v oddělení pro dospělé bude zahájen 1. září 2007.
                                                                                                           

Spolupráce s polskou knihovnou v Kudowě-Zdroji
 

Setkání čtenářských minikroužků
 

Pasování prvňáčků
 
 
Vyhodnocení soutěže
 
 

 





Březen 2007 v knihovně

Ve čtvrtek 1. března v 18 hodin jsme se stali posluchači    přednášky Mgr. Věry Vlčkové „Doufám, dokud dýchám". Vzácnými hosty byly paní Eva Koubková a paní Eva Zelená,    obě ženy holocaust přežily a na vlastní kůži poznaly hrůzu koncentračních táborů. Zážitek přítomných umocnilo vystoupení základní umělecké školy: děvčata pod vedením paní Zuzany Meierové zazpívala židovské písně a Ave Maria. Dívky základní školy v České Skalici četly z autentických deníků, zachycujících vzpomínky na prožité utrpení. Součástí večera byla autogramiáda a prodej knihy,    několik výtisků je ještě v knihovně k dispozici.
Tradiční březnovou akcí je oblíbená burza knih. Zájemci si mohli vybírat z mnoha titulů beletrie i odborné literatury.
Od poloviny dubna jsou všechny knihy i časopisy z burzy k mání za 1,- Kč!
Stopami místních rodáků jsme putovali od Náchoda až do Broumova ve středu 14. března. Vyprávění o Lubě Skořepové, Josefu Škvoreckém, Marii Stryjové a dalších osobnostech přítomné zaujalo a bude mít určitě pokračování.
Naše partnerská knihovna je v nedalekém lázeňském městě Kudowa-Zdroj. K loňskému výročí českého výtvarníka Zdeňka Milera namalovaly polské děti oblíbeného krtka a řadu podob jeho známých kalhotek. Výstava všech výtvarných prací je    k vidění v dětském oddělení hronovské knihovny do konce dubna.
V závěru měsíce března jsme se vydali na návštěvu polské knihovny, kde jsme při přátelském posezení a ochutnávce polských velikonočních dobrot plánovali další společné akce.
V květnu to bude přednáška o J. A. Komenském v podání knihovnické kolegyně paní Violetty Biernacik.    Zaměřena bude na Komenského exilový pobyt v polském Lešně a poslechnou si ji děti základní školy v Hronově při návštěvě polské knihovny.
Velikonoční prodejní výstava perníčků, kraslic a dekorativních svíček přinesla radost všem návštěvníkům knihovny.
Nepřestáváme nakupovat nové knihy, jejichž výběr by měl uspokojit malé i velké čtenáře obou oddělení. Vstupem do našeho elektronického katalogu knih on-line si můžete naším fondem udělat podrobnou procházku. Po zadání příslušných údajů nahlédněte do svého čtenářského konta a ověřte si jeho aktuální stav. Zabráníte tak překročení výpůjční doby a zbytečnému placení upomínek. Vybrané knihy si u nás můžete rezervovat přes uvedené kontaktní adresy.

Citát měsíce: „Největším triumfem spisovatele je, když přiměje k myšlení ty, kteří jsou toho schopni“.    (Delacroix).




fotografie z akce "Doufám, dokud dýchám"
 

fotografie z akce "Družba s polskými knihovníky"
 

fotografie z Velikonoční výstavay v knihovně
 

Mateřská škola v knihovně na besedě


Českoskalické kolegyně





Březen, měsíc internetu.
Jako měsíc knih se prezentoval řadu let, s nástupem internetu se s ním o svou pozici dělí. Knihovny v ČR připravují v této době svým čtenářům a všem návštěvníkům řadu aktivit, přijďte tedy do knihovny Egona Hostovského a vyberte si:
Od  1. března  je pro vás připravena  Burza knih.  Za malý penízek tu najdete bohatou nabídku beletrie i odborné literatury. K mání budou také starší ročníky i jednotlivá čísla časopisů zábavného i odborného zaměření. Burza bude přístupná v provozních hodinách knihovny po celý měsíc, v případě zájmu také v dubnu.
S pejskem a kočičkou za školou  je název soutěže pro 1. stupeň základní školy, vyhlášené ke 120. výročí narození Josefa Čapka (1887-1945). Starším dětem jsme nabídli literárně-výtvarnou soutěž  Škola základ života,  aneb povídání s J.A.Komenským, od jehož narození letos uplyne 415 let. (1592-1670).
Deset let na Komenského náměstí    (1997-2007)  je název výstavy, kterou si od 1. března můžete prohlédnout v prostoru před půjčovnou pro dospělé čtenáře. Stručně mapuje některé akce knihovny pro veřejnost v uplynulém desetiletí.
Literární místopis, aneb stopami regionu.  Tak jsme nazvali přednášku pro seniory, která proběhne v městské knihovně ve  středu 14. března v 9,30 hodin.  Povídání o Lubě Skořepové, Marii Stryjové, Františce Semerákové a dalších rodácích našeho kraje připomene osobnosti, které našly svoji literární inspiraci právě u nás.
Od 26. března  budou u nás v prodeji krásně malované  velikonoční perníčky.  Až do soboty 7. dubna můžete sladkým dárkem udělat radost sobě i malým koledníkům.
V každém věku je možné se vzdělávat. Čím více toho víme, tím více stoupá naše lidská hodnota a sebevědomí. Pokud jste tedy ještě cestu na Komenského náměstí v Hronově nenašli, udělejte to teď. Stačí se zaregistrovat, uhradit příslušný roční poplatek a můžete využívat celou řadu našich služeb. Informace najdete nejen v knihách a více než třiceti titulech periodik, rychlá síť internetu je vám k dispozici v obou odděleních půl hodiny  ZDARMA.  Můžete tisknout, kopírovat, využít naše i sdílené programy.
Počítačová škola Bárta poskytla naší knihovně Zákony na rok 2007. Můžete v nich zalistovat na uživatelském počítači v půjčovně pro dospělé na adrese:  
www.pravnipredpisy.cz

                                                                                                                          Jaroslava Vítová      21.2.2007





Knihovna v roce 2006
aneb předávání cizích myšlenek cizím lidem je opravdu dřina

Hronovská knihovna nabídla v uplynulém roce    veřejnosti kromě půjčování knih a periodik také    další služby v souladu s Knihovním zákonem č.257/2001 Sb.
Registrovaným čtenářům jsme půjčili víc než 40 000 knih a periodik. Na 1 čtenářský průkaz    si obvykle půjčují manželé, sourozenci a další rodinní příslušníci
dle našeho odhadu je tak počet čtenářů nejméně dvojnásobný, než uvádí strohé číslo statistiky.
Do knižního fondu přibylo téměř 1 400 nových knih, odebírali jsme nad 30 titulů periodik včetně denního tisku. Odepsali jsme více než 600 knih, z toho téměř polovinu tvořily nezvěstné svazky.
Internet byl díky grantu Ministerstva informatiky a Českého Telecomu poskytován zdarma v obou odděleních knihovny. Stále vyhledávanější bylo využití programu office (word, excel), tiskové výstupy, kopírování ve formátu A3-5. Bibliografické a faktografické služby byly poskytovány po celý rok, zodpověděli jsme 386 tématických dotazů čtenářů a jiných uživatelů: regionalistika, osobnosti, sociologie, právo, výročí roku, údaje k referátům studentů, informace k využití databází atd.
Meziknihovní službou jsme svým čtenářům zajistili odbornou literaturu ke studiu: bylo vyřízeno celkem 189 žádanek z jiných knihoven ČR. Do jiných knihoven jsme postupně půjčili na 80 studijních materiálů včetně kopií.
V roce 2006 jsme zprovoznili webové stránky, které informují o knihovně a jejích aktivitách, přístupný je on-line katalog knihovního fondu a vstup do čtenářského konta.
V únoru si mohli zájemci prohlédnout zdařilé ilustrace žáků základní školy na téma Zima a podoby draka Šmaka, inspirované dílem J.R.R.Tolkiena Hobbit.    Pro studenty hotelové školy v Hronově jsme připravili přednášku na téma regionální literatura, se zaměřením na dílo E. Hostovského, bratří Čapků a méně známé povídky Aloise Jiráska.
BMI
březen měsíc internetu. Lekce pro začátečníky byly zaměřeny na základní postup při založení e-mailové adresy, nejznámější vyhledávače a orientaci v nich. Anketa Čím je pro mne knihovna zobrazila přání a postřehy našich čtenářů. Některá můžeme splnit: více přednášek a besed,    více nové, odborné literatury. Chybí však prostředky na výměnu oken, rekonstrukci elektriky,    nový výtah, inventář.
Literární a výtvarná soutěž    I města mají duši byla tentokrát zaměřena na naše město a jeho osobnosti. Výtvarné práce dětí základní školy byly vystaveny v rodném domku Aloise Jiráska, literární práce byly oceněny na slavnostním setkání v Jiráskově divadle za přítomnosti vybraných osobností Hronova.
V roce 1997 začala naše spolupráce s městskou knihovnou v Kudowě-Zdroji (Polská republika). Kouzlo svých Vystřihovánek předvedla v březnu dětem základní školy naše polská kolegyně a doplnila    tak    řadu akcí, které jsme vzájemně uskutečnili v uplynulých deseti letech.
V dubnu a květnu navštívily knihovnu děti místních mateřských škol, aby se seznámily s jejími službami. Součástí    besed byly soutěže a hádanky odpovídající věku dětí.
V červnu jsme zahájili ze zákona povinnou revizi knihovního fondu, z toho důvodu byla knihovna dva týdny uzavřena. Všechny knihy byly načteny scannerem do revizního modulu knihovního software Clavius a porovnány s evidovaným stavem v databázi. Vzhledem k objemu fondu (30 000) byla knihovna dva týdny pro veřejnost uzavřena.
Druhým rokem byli v knihovně pasováni prvňáčci na rytíře krásného čtení a získali tak kromě pamětní medaile svůj první čtenářský průkaz na jeden rok zdarma.
V červenci a srpnu jsme věnovali pozornost úpravám prostor pro veřejnost: byl renovován výpůjční pult v oddělení pro děti a mládež, barevně jsme natřeli regály ve stejném oddělení, přerovnali sklady, byly vymalovány kanceláře.
Od září až do konce roku probíhaly v knihovně lekce knihovnické gramotnosti pro žáky základní školy v Hronově a škol v přilehlých městských částích. Byly částečně zaměřeny na služby knihovny, skladbu fondu, dále pak na využívání moderních informačních technologií.
Týden knihoven ČR nabídl hronovské veřejnosti den otevřených dveří, burzu knih a časopisů a oblíbené lekce internetu: Internet zvládne i kmet. Literární procházky městem se zúčastnily děti 2. stupně základní školy, děti 1. stupně se sešly v Jiráskových sadech u smrčku zasazeného v roce 2005 k výročí H.Ch. Andersena. Společně jsme jej pojmenovali Stromem pohádek hronovských dětí.
V listopadu proběhly v knihovně zajímavé přednášky pro veřejnost. Srí Lanka (Cejlon) Elišky Hladké, Oceánie (Havajské ostrovy) Lenky a Václava Špillarových.    Poutavá vyprávění o cestovatelských zážitcích byla doplněna nádhernými snímky místní krajiny, jejích obyvatel a života v minulosti a současnosti.
Autogramiáda nové knihy Dr. Evy Koudelkové Od Homole k Hejšovině spojená s přednáškou navázala na podobné akce pořádané v předchozích letech.
Prosinec patřil tradiční prodejní výstavě perníčků, obrazů místního výtvarníka Josefa Smoly a dalších drobných ručně vyrobených předmětů pro radost.
Děti základních škol si při exkurzi do knihovny vyslechly vánoční pásmo o místních tradicích,    původu vánoc a vánočního stromku.
Pro větší pohodlí jsme svým malým čtenářům pořídili nové židle ke čtenářským stolkům a  počítačům. Pro totéž oddělení byla zakoupena černobílá laserová tiskárna, pro služební účely přibyl nový počítač.
Skončil další rok naplněný snahou poskytnout veřejnosti informační služby na úrovni, kterou vyžaduje. V roce 2005 začala naše spolupráce se základní uměleckou školou a domem dětí Domino, které se nastěhovaly do volných prostor budovy. I přes některá negativa, která přinesl hlučný provoz hudební školy, je toto společenství přínosem pro všechny generace.
Doufáme v dokončení rekonstrukce objektu, který se tak stane dostupným i imobilním obyvatelům města.
Na rok 2007    chystáme další setkání se zajímavými lidmi, děti čekají nové soutěže a tématické    besedy nejen o knihovně. O připravovaných akcích, dalších službách a nových knihách informujeme veřejnost v Hronovských listech každý měsíc.
Pokud jste tedy ještě cestu do knihovny nenašli, přijďte teď. Těšíme se na vás.

Ve čtvrtek 1. března 2007 v 18 hodin    představí v městské knihovně Mgr. Věra Vlčková svoji knihu:  Doufám, dokud dýchám.    Příběh čtyř žen, které přežily holocaust. Dvě z nich, paní Evu Zelenou a paní Evu Koubkovou budete mít možnost poznat a oslovit.
Knihu si můžete    zakoupit a dát autorkou podepsat. Vstupné 20,- Kč.
Téma holocaustu je mrazivé. Každý člověk by však měl znát jeho význam a děkovat, že ho nezažil na vlastní kůži.                                                                       
18.1.2007               J. Vítová

                                                                                                                                                                                                             


















Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky