Malování kávou – workshop s Mogedyby Woa (16. března 2023)

Během čtvrtečního workshopu jsme se seznámili s pojmem malování kávou, Hanky cestou k vlastní tvorbě a způsobu malování za pomoci kávy. Prozradila nám, že malování je pro ni vlastně terapie a dokáže si tak uklidnit svoji mysl. Už roky maluje své kávové deníky a je opravdu zajímavé, když do nich můžete nahlédnout. Je to pohled nejen na kreativní díla, ale i do jejího soukromí, protože každá životní etapa ovlivnila kresbu v deníku. Součástí deníků jsou poznámky, kde která káva chutná nejlépe a s jakou se maluje dobře nebo je práce s ní složitější.
Každý náš obraz vznikl tak, že jsme mohli polít kávou papír a vytvořit tak zajímavé obrazce a tvary, které jsme postupně dokreslovali pomocí tuše, per, tužek či kapkou vína. Chvíli trvalo, než jsme přišli na některé způsoby a dostali je do ruky, ale i přesto někteří z nás dokázali na papíře vykouzlit velmi krásná díla.   
Děkujeme všem, kteří si udělali volno, aby s námi mohli trávit čas v knihovně a pevně věříme, že navážeme i dalším workshopem pro dospělé.