Den dětí – hravé dopoledne v knihovně (čtvrtek 25. května 2023)

Mezinárodní den dětí je sice až příští čtvrtek, ale my jsme si ho v knihovně udělali již dnes. Na zábavné dopoledne k nám přišli prvňáčci z hronovské základní školy a knihovnice Violetta a Izza z partnerské knihovny v Kudowě Zdrój, které nám představily multimediální podlahu Smart Floor, kterou získala knihovna v Kudowě z projektu v roce 2022.

Děti se střídaly po malých skupinkách při hraní her (fotbal, plavecký bazén, popcorn, chytání deštníků, praskání bublinek a dalších) a ostatní si mezi tím s knihovnicí Violettou hrály hry s duhovou plachtou na chytání míčku, žraloka a barevné výměny. Na závěr si děti zkusily vyrobit medvídka z modelovacích nafukovacích balónků. A pokud se to někomu nepovedlo, nemusel být smutný, všichni dostali medvídka na památku.

Smart Floor je interaktivní podlaha – na podlaze je zobrazena obrazovka, která reaguje na pohyb. Záleží na nainstalované aplikaci vykonávají různé funkce.

Chytrá podlaha dává dětem spoustu pohybu atraktivní formou. Omezený prostor učí děti spolupracovat a hrát si společně. Aplikací lze podpořit i osoby se zdravotním postižením a pomohou jim kulturně se aktivovat. A buďme upřímní, dospělí se na Chytré podlaze baví stejně jako děti.